• NL817411513B01
  • (+31)(0)20 60 60 700

Willemstad

Willemstad, de hoofdstad van Curacao

De enige stad op het eiland, en daarmee tevens hoofdstad is Willemstad. Het centrum van Willemstad is te verdelen in de stadsdelen Punda (’de punt’) en Otrobanda (’de andere kant’). Deze wijken zijn gescheiden door de Sint Annabaai, waar vele cruise- en containerschepen de haven van Curaçao binnen worden geloodst.

Unieke bruggen

De stadsdelen zijn met elkaar verbonden door twee bruggen: de Koningin Julianabrug en de Koningin Emmabrug. Laatst genoemde brug wordt ook wel de ‘pontonbrug’ genoemd, vanwege de vele pontons die de brug laten drijven. Als er een schip arriveert of vertrekt zwaait de pontonbrug als het ware open. Voetgangers kunnen dan gratis met de veerpont oversteken.

’s Avonds is de brug sfeervol verlicht en vormt deze een mooie compositie met de gekleurde huisjes en de Sint Annabaai. Ook de Koningin Julianabrug is een adembenemend bouwwerk. Vanaf de maar liefst 56 meter hoge brug heb je een schitterend uitzicht over Willemstad en de Caribische Zee. Deze brug is overigens uitsluitend voor autoverkeer toegankelijk.

Parkeren

Mocht je met de auto Willemstad willen bezoeken, dan kan parkeren in het centrum nog weleens een lastig en tijdrovend karwei zijn. Het is daarom verstandiger om je auto te parkeren op het grote parkeerterrein aan het Waaigat, aan de rand van Punda. Dit is gratis en op slechts vijf minuten loopafstand van het centrum van Punda.

Cruiseschepen 

Op diverse dagen in de week doen grote cruiseschepen Curaçao aan. De meeste schepen zijn afkomstig uit Amerika en blijven slechts één dag liggen. De aankomst- en vertrektijden van deze schepen zijn ruim van tevoren bekend. Ze worden wekelijks gepubliceerd in onder andere het gratis op veel plaatsen verkrijgbare krantje ‘K-Pasa’. Het blijft een imposant gezicht om deze giganten de haven te zien binnenvaren.

Wandelroutes

Er zijn tal van georganiseerde wandelroutes door het historische centrum van Willemstad. Deze zijn als excursie ter plaatse te boeken bij onder andere de informatiestand van het Curaçao Toeristen Bureau in Punda. In het centrum zijn prachtige authentieke panden en interessante musea, maar ook hele gezellige pleintjes en terrassen. UNESCO heeft het centrum van Willemstad zelfs opgenomen op de werelderfgoedlijst.


Bestel nu de nummer 1 reisgids van Nederland en ontvang er voor slechts € 3,- een gedetailleerde wegenkaart bij! Gratis morgen bezorgd!