• NL817411513B01
  • (+31)(0)20 60 60 700

Waar op Curacao verblijven

Waar verblijven op Curaçao?

Eén van de eerste vragen die je jezelf natuurlijk stelt voordat je naar Curaçao gaat: waar op het eiland kan ik het beste verblijven? Curaçao is namelijk onder te verdelen in meerdere gebieden met ieder zijn eigen karakter. En het kan best even duren om van het ene deel naar het andere te komen. Zeker zonder huurauto. Het is dus aan te raden enigszins strategisch een accommodatie uit te zoeken. Ontdek hieronder wat de verschillende gebieden te bieden hebben en bepaal meteen in welke buurt je wilt verblijven. Ben je er nog niet helemaal uit wanneer je wilt gaan? Kijk dan bij Beste periode om te gaan, voor seizoenen, klimaat, evenementen, etc.

Curaçao is in drie delen onder te verdelen:

Het ruige westen

Wandel door ruige bossen en weelderige parken, ontdek statige landhuizen, relax aan natuurlijke stranden of beklim de top van de 370 meter hoge Christoffelberg…

Moge het duidelijk zijn, het westen van Curaçao is ruig en desolaat. Slechts enkele kleine dorpjes besprenkelen het overwegend groene landschap. Langs de kust vind je veel natuurlijke strandjes en baaien, zoals de prachtige door rotsen en heuvels omringde Grote Knip. Het Christoffelpark, dat een groot deel van het achterland beslaat, bergt een scala aan exotische planten en dieren. Aan de ruige noordwestkust ligt het Shete Boka Park: een uitgestrekte vlakte, gekenmerkt door zeven reusachtige inhammen of ‘boka’s’ waar de ruige golven in, over en onder stromen. Verblijven in het westen betekent verblijven te midden van al dit natuurlijk schoon. Het gebied is dunbevolkt, zowel qua lokale bevolking als toerisme. Het biedt daardoor meer rust en ruimte dan het drukkere oosten.

Tips


Verblijf je in het westen? Dan is het huren van een auto aan te raden, omdat de meeste winkels, grotere supermarkten, bars en restaurants in het oosten en in en om Willemstad liggen. Kijk bij zelf een auto huren voor een divers aanbod en de verschillende prijsklassen.


Wil je weten wat het westen van Curaçao nog meer te bieden heeft? Bestel dan de reisgids ‘Dit is Curaçao’, waarin onder meer een route door het ‘wilde westen’ is uitgestippeld die je langs alle schoonheden van het westen stuurt.

Het verrassende oosten

Spot imposante villa’s al dobberend op het Spaanse Water, voer struisvogels op de Ostrich Farm, ga surfen op de woeste golven aan de noordoostkust en geniet van de laatste zonnestralen en een ijskoude Amstel Bright op het altijd gezellige Mambo Beach…

In het oosten vind je de chique resorts en villaparken en de drukkere stranden met veel verschillende beachclubs, zoals het populaire Zanzibar. Tijdens de happy hours tussen 17:00 uur en 19:00 uur is het in de beachclubs altijd gezellig druk. De ondergaande zon, live muziek, garnalen van de spies en drankjes voor de helft van de prijs, laten niet velen aan zich voorbijgaan.

Maar het oosten heeft nog meer te bieden, zoals de Sint Jorisbaai en het Spaanse Water, waar je een bootje kunt huren of leren kitesurfen. Of bezoek in het woestijnachtige noordoosten de Ostrich Farm en ontdek hoe een struisvogel leeft én smaakt… Ook het oosten heeft zijn eigen natuurgebied: Jan Thiel. Geliefd om zijn uitdagende mountainbike trails, mooie wandelroutes en uitgestrekte zoutpannen waar groepjes flamingo’s vredig samen flaneren. Kortom, voor ieder wat wils in het oosten! Check stranden en activiteiten voor meer tips.

Tips


Ook als je in het oosten verblijft is het huren van een auto aan te raden om alle gebieden van Curaçao goed te kunnen verkennen. Kijk bij zelf een auto huren voor een divers aanbod in verschillende prijsklassen.


Wil je weten wat het oosten van Curaçao nog meer te bieden heeft? Bestel dan de reisgids ‘Dit is Curaçao’, waarin de route ‘Het verrassende oosten van Curaçao’ je langs vele bezienswaardigheden in het oosten stuurt.

Vrolijk Willemstad

Snuif cultuur op de typisch Curaçaose markten van Punda, lees een Nederlandse krant op het terras van Pleincafé Wilhelmina, leer over de roerige geschiedenis in het Kurà Hulanda Museum of struin door de straatjes tussen de kleurrijke herenhuizen…

Dit is Willemstad, met zijn karakteristieke aanzicht van bontgekleurde gevels gelegen aan de Sint Annabaai. Soms even verscholen in de schaduw van een immens cruiseschip, maar meestal trots pronkend in de felle zon. Waag je over de wiebelige Pontjesbrug en bezoek het knusse centrum van de stad (Punda). Schaduwrijke terrassen, gezellige pleintjes en architectonische schoonheden wisselen elkaar af. Willemstad heeft enkele winkelstraatjes, waar zowel kleine onbekende boetieks als meer bekende merkwinkels te vinden zijn.

De andere wijken van Willemstad zijn een stuk rustiger dan het bruisende Punda. Hier vind je musea, shopping malls en restanten uit het roerige verleden: de imposante, koloniale landhuizen. Boek een wandeling om alles te weten te komen over de cultuur en de historie van de stad.

Tips


Doe als de locals doen en bezoek in de ochtend de drijvende markt voor verse groenten, fruit en vis, dagelijks aangevoerd op kleine bootjes door marktkoopmannen uit Venezuela. Ga daarna meteen door naar de naastgelegen markthal Plasa Bieu voor een typisch Curaçaose lunch.


 In onze reisgids staat een uitgebreide beschrijving van alle wijken in Willemstad en hun bezienswaardigheden.


Bestel nu de nummer 1 reisgids van Nederland en ontvang er voor slechts € 3,- een gedetailleerde wegenkaart bij! Gratis morgen bezorgd!