• NL817411513B01
  • (+31)(0)20 60 60 700

Uitgaan op Curaçao

Uitgaan op Curaçao

Een andere manier van uitgaan

Zodra de zon zijn laatste stralen heeft laten schijnen begint het uitgaansleven op Curaçao op gang te komen. Diverse terrassen en cafés in Willemstad vormen de ideale voorbereiding op een Caribische uitgaansavond.

Uitgaan op Curaçao betekent dansen op een mix van Caribische klanken en wellicht reeds bekende R&B- en dancemuziek. Veel uitgaansgelegenheden zijn in de openlucht, het koelt ‘s nachts immers niet veel verder af dan tot 24 graden.

Terwijl de palmbomen het licht van de flitsende stroboscopen reflecteren, en je de sterrenhemel in de zee ziet weerspiegelen, realiseer je jezelf dat je in een paradijs bent. De sfeer is uitgelaten, vrolijk en gemoedelijk. Ideale omstandigheden voor een topavond dus!

Wie op het strand wil genieten van een feestelijke avond met muziek van live DJ’s kan terecht op de stranden van Mambo Beach Club, Wet & Wild en Zanzibar. Er zijn ook andere beach clubs die
zo nu en dan een strandfeest organiseren, maar dit is niet op regelmatige basis. Hou hiervoor dus goed de aankondigings posters op het eiland in de gaten.

Er zijn ook voldoende gelegenheden in of net buiten Willemstad waar het bruisende nachtleven tot uiting komt. Enkele bekende voorbeelden hiervan zijn Cinco, Ay Caramba in Otrobanda en het TMF-café.
Het TMF-café organiseert wekelijks een karaokeavond, waarbij leuke prijzen te winnen zijn en vooral veel gelachen kan worden. Vanuit Willemstad is dit per auto of taxi eenvoudig te bereiken, op slechts vijf minuten vanuit Punda.

Cinco is één van de bekendere discotheken, waar je overigens voorafgaand aan het uitgaan ook uitstekend kunt dineren. Zodra de tafels en stoelen aan de kant zijn geschoven, stroomt de tent vol en zweept een DJ het publiek op.

Waar en wanneer?

De uitgaansagenda op Curaçao wordt voornamelijk bepaald door de verschillende happy hours verspreid over het eiland. Happy hours zijn een fenomeen in het Caribische gebied, en dus ook op Curaçao.

Tijdens de happy hours krijg je flinke korting op je drankjes. We zouden geen Nederlanders zijn als dit niet garant stond voor een drukte van belang.

Concerten, thema-avonden en cabaret

Curaçao is bij veel Nederlandse artiesten een geliefde locatie om op te treden. De Dijk, Guus Meeuwis, Marco Borsato, Racoon en nog veel meer artiesten maken regelmatig hun opwachting.

Naast de concerten worden er regelmatig thema-avonden georganiseerd. Dit houdt in dat er een feestavond is die binnen een bepaald thema valt. De dresscode en de muziek worden hierop aangepast. Meestal wordt er een top-DJ overgevlogen om het feest muzikaal aan te kleden.

Ook cabaretvoorstellingen zijn niet meer van dit eiland weg te denken. Vrijwel iedere bekende Nederlandse cabaretier heeft inmiddels één of meer shows op Curaçao weggegeven.


Bestel nu de nummer 1 reisgids van Nederland en ontvang er voor slechts € 3,- een gedetailleerde wegenkaart bij! Gratis morgen bezorgd!