• NL817411513B01
  • (+31)(0)20 60 60 700

Archives

  • -

Grotten van Hato

De Grotten van Hato bevinden zich naast de luchthaven van Curaçao, ten noordwesten van Willemstad en zijn onder begeleiding van een gids toegankelijk. De grotten zijn in de loop van vele jaren op natuurlijke wijze ontstaan. Vroeger deden de grotten dienst als schuilplaats voor gevluchte slaven en nog dáárvoor werden ze bewoond door de Arawak Indianen.

In een mooi verhaal wordt de geschiedenis van de grotten en de mythen die deze grotten met zich meedragen verteld. Een rondleiding duurt circa 25 minuten en vertrekt op ieder heel uur. Bereid je wel voor op een vochtig en warm klimaat in de grotten.
Tip(s)/Extra’s:
– Minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn (trappen)


  • -

Kura Hulanda Museum

Het Kura Hulanda Museum herbergt een enorme collectie van met name Afrikaanse kunst. Van beelden en schilderijen tot voorwerpen als authentieke boten en meubels, het is hier tentoongesteld. De slavenhandel waar de Curaçaoënaars honderden jaren geleden onder gebukt gingen wordt uitgebreid belicht. Een indrukwekkende verzameling kunststukken met elk z’n verhaal.

Na een wandeling door het Kura Hulanda Museum, voel je je meer verbonden met het eiland en het Caribisch gebied. Hoewel Curaçao momenteel terecht als paradijs wordt beschouwd, was het dat voorheen zeker niet voor iedereen. Een bezoek aan dit museum is een indrukwekkende ervaring.

Tip(s)/Extra’s:
– Ideaal voor als het een dag wat minder goed weer is

No images found!

Bestel nu de nummer 1 reisgids van Nederland en ontvang er voor slechts € 3,- een gedetailleerde wegenkaart bij! Gratis morgen bezorgd!