• NL817411513B01
  • (+31)(0)20 60 60 700

Archives

  • -

Grotten van Hato

De Grotten van Hato bevinden zich naast de luchthaven van Curaçao, ten noordwesten van Willemstad en zijn onder begeleiding van een gids toegankelijk. De grotten zijn in de loop van vele jaren op natuurlijke wijze ontstaan. Vroeger deden de grotten dienst als schuilplaats voor gevluchte slaven en nog dáárvoor werden ze bewoond door de Arawak Indianen.

In een mooi verhaal wordt de geschiedenis van de grotten en de mythen die deze grotten met zich meedragen verteld. Een rondleiding duurt circa 25 minuten en vertrekt op ieder heel uur. Bereid je wel voor op een vochtig en warm klimaat in de grotten.
Tip(s)/Extra’s:
– Minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn (trappen)


  • -

Struisvogelfarm

‘Laat Curaçao even voor wat het is en waan je eventjes in Afrika’. Dat is de gedachte die de oprichters van de Struisvogelfarm moeten hebben gehad. Dat ze in de uitwerking van hun plan ruimschoots zijn geslaagd ervaar je als je op een safaritruck door de struisvogelvelden rijdt. De gids voorziet het geheel van amusant commentaar en laat je van de ene in de andere verbazing vallen.

De struisvogelfarm is verrassend leuk om te bezoeken. Als je hongerig bent geworden kun je heerlijk eten in het bijbehorende Afrikaanse restaurant ‘Zambezi’ waar je zult ontdekken dat deze dieren ook nog prima smaken!

Tip(s)/Extra’s:
– Maandag gesloten
– Erg leuk voor zowel kinderen als volwassenen


  • -

Curacao Seaquarium

Voor wie niet van duiken houdt, maar toch wil zien wat er zich rondom Curaçao onder water allemaal afspeelt biedt het Curaçao Sea Aquarium (‘Seaquarium’) uitkomst. Vele tropisce vissen, flamingo’s en andere dieren zijn hier te bewonderen.

Ook worden er dagelijks op vaste tijden diverse shows opgevoerd met bijvoorbeeld zeeleeuwen en dolfijnen. Het Seaquarium biedt in elk geval voldoende om zowel oud als jong een dag(-deel) te vermaken.


  • -

Dolphin Academy

Dolphin Acadamy bevindt zich op het terrein van het Sea Aquarium, waar je onder andere diverse tropische vissen, zeeschildpadden en zeeleeuwen aantreft. De dolfijnenshow is met name erg leuk om te zien.

Maar neem je hier geen genoegen mee en wil je deze speelse dieren van dichterbij zien en zelfs aanraken, dan kun je een reservering maken voor een ‘Dolphin Encounter’. Je gaat dan zelf het water in en kunt onder begeleiding van een medewerker met de dolfijnen spelen. Een ervaring die je niet snel vergeet, en een kans die je niet snel krijgt!

Tip(s)/Extra’s:
– Reserveer een Dolphin Encounter minimaal een week vóór het begin van je vakantie


  • -

Ocean Encounters

Hoewel Curaçao boven water enorm veel te bieden heeft, is de onderwaterwereld minstens even mooi. Schitterende vissen en onaangetast koraal bepalen het beeld. Heb je nog geen duikervaring? Dan is dit je kans om met het leven onder water in aanraking te komen!

Een cursus kun je al in drie tot vier dagen afronden, en voor relatief zeer weinig geld. Mocht je niet direct een cursus willen doen, ga dan eens een introductieduik maken. Of ben je al een ervaren duiker, informeer dan eens naar de verschillende mogelijkheden. Doe dit echter wel aan het begin van je verblijf, want als je de smaak eenmaal te pakken hebt…

Ocean Encounters is voor het tweede jaar op rij door de lezers van Scuba Diving uitgeroepen tot ‘Een van de beste duikorganisaties ter wereld’ in 2012.
Tip(s)/Extra’s:
– Voor beginners en gevorderden
– De ideale gelegenheid om voor weinig geld je duikbrevet te halen

– Ocean Encounters heeft meerdere vestigingen op Curacao


  • 2

Captain Goodlife

Een andere mogelijkheid om je over het water te vervoeren is een tochtje maken met de watertaxi van Captain Goodlife. Deze levende legende brengt je in zijn supersnelle watertaxi stuiterend over de zee naar waar je maar heen wilt. Highlights zijn de locaties die alleen per boot bereikbaar zijn en waar je ook kunt duiken of snorkelen, zoals de Blue Cave, Playa Pretu (Zwart Strand), Lover’s Beach of Mushroom Forest. Of hij vaart je naar het schip van zijn vader, dat vlak voor de kust tot zinken is gebracht.Een gemiddelde tocht duurt een paar uur. Na terugkomst duikt de veelzijdige Captain Goodlife met liefde nog even de keuken in om een verse maaltijd voor zijn gasten te bereiden vaak met vers gevangen vis geserveerd met frites . Een ervaring die je niet snel vergeet.

Tip(s)/Extra’s:

– Bel vooraf even om een afspraak te maken
– Breng een bezoekje aan de befaamde ‘Blue Cave’


Bestel nu de nummer 1 reisgids van Nederland en ontvang er voor slechts € 3,- een gedetailleerde wegenkaart bij! Gratis morgen bezorgd!