• NL817411513B01
  • (+31)(0)20 60 60 700

Openbaar vervoer en taxi’s

Diverse buslijnen

Er zijn op Curacao diverse buslijnen. Vanuit Willemstad vertrekken in stadsdeel Punda de bussen richting oostkant van het eiland, en vanuit Otrobanda richting de westkant. De bussen vertrekken op vaste tijden, maar rijden niet vaak.

Mini-busjes

Er rijden ook veel kleine personenbusjes rond, die te herkennen zijn aan het woord ‘BUS’ op de kentekenplaat. De bestemming van iedere bus wordt met een bordje achter de voorruit aangegeven. Je kunt bij het instappen tegen de chauffeur zeggen waar je heen moet. Als dit op de betreffende route ligt, of daar vlakbij word je voor de deur afgezet voor een paar gulden. Het gebied waar de busjes rijden is echter beperkt, maar voor de meeste toeristen voldoende.

Voor meer informatie over het busvervoer kun je het beste informeren bij één van de busstations in Willemstad.

Taxi’s en tarieven

Op Curacao zijn ruim voldoende taxi’s beschikbaar. Er zijn standplaatsen op de luchthaven, in Willemstad, bij veel hotels en bij uitgaansgelegenheden. Niet alle taxi’s rijden op de meter, maar volgens vastliggende tarieven. Vanaf de luchthaven naar Willemstad betaalt u gemiddeld 40 gulden. Je kunt het beste vooraf een prijs afspreken met de chauffeur. Ook kun je het mobiele telefoonnummer van de chauffeur vragen als je ergens heen wordt gebracht. Je kunt hem dan direct bereiken als je weer opgehaald wilt worden.


Bestel nu de nummer 1 reisgids van Nederland en ontvang er voor slechts € 3,- een gedetailleerde wegenkaart bij! Gratis morgen bezorgd!