• NL817411513B01
  • (+31)(0)20 60 60 700

Daaibooi

Daaibooi

Openingstijden:ma - vr: 11:00 - 18:00 - za - zo: 10:00 - 18:00

Adres:Daaibooi Beach, Banda Abou, Curacao

Telefoonnummer:+5999 561 14 44

Loading Voeg toe aan mijn reisgids

Daaibooi

Daaibooi Beach is een gratis toegankelijk  relatief klein strand dat nog niet is ontdekt door veel toeristen. Het is een puur natuurlijk zandstrand en als je geen zin hebt om in het zand te liggen kun je een strandstoel huren bij de lokale uitbater, oftewel Mr. Kees van Dongen. Hij beheert het altijd gezellige en sfeervolle strandtentje op Daaibooi Beach. Kees beheert het strand en de strandtent al meer dan tien jaar. Hij wordt omschreven als een vriendelijk, vrijgevig en humorvol persoon. En hij kent het eiland als geen ander, dus zeker de moeite waard om even een praatje met hem te maken als je er toch bent.

Daaibooi Beach heeft als enige strand op Curacao een aparte barbeque weide. Ideaal voor een picknick met een mooie zonsondergang. Let wel op als de zon nou eenmaal onder is zie je haast niets meer. dus zorg dat je voor die tijd klaar bent met BBQen.

Geschiedenis

Daaibooi werd vroeger gebruikt als haven voor kleine schepen die zout kwamen ophalen uit de omringende zoutplantages van Jan Kok, Rif St.Marie enPortomarie. De kleine schepen werden door slaven volgeladen en zeilde terug naar de binnenhaven van Willemstad, de Sint Anna baai om daar vervolgens het zout over te laden naar grote zeilschepen die ermee richting Europa vaarden. Er zijn nog steeds enkele ruïnes bij Daaibooi te vinden uit die tijd, zoals een fortmuur.

Tip(s)/Extra’s:

– Entree: gratis | Ligstoel: NAF 5,-
– Haal een heerlijke lunch voor zeer weinig geld

Bestel nu de nummer 1 reisgids van Nederland en ontvang er voor slechts € 3,- een gedetailleerde wegenkaart bij! Gratis morgen bezorgd!