• NL817411513B01
  • (+31)(0)20 60 60 700

Geld op Curacao

geld op curacao

Geld op Curaçao: de Antilliaanse gulden

Op Curaçao komt er ander geld uit de pinautomaat dan in Nederland. De lokale valuta is de Nederlands-Antilliaanse gulden, afgekort NAF of ANG. Hij is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar op een stabiele koers van US$ 1 = NAF 1,77.
De laatste tijd is de euro steeds minder waard geworden ten opzichte van de Antilliaanse gulden. Kortgeleden was een euro nog ongeveer NAF 2,30 waard, nu schommelt de wisselkoers rond de NAF 2,-. Met andere woorden: het leven op Curaçao is voor ons een stuk duurder geworden!

Banken en geldautomaten

De banken zijn de gehele dag open van 8:00 tot 15:30 uur, van maandag tot en met vrijdag. De bank op de luchthaven is open van 8:00 tot 20:00 uur, van maandag tot en met zaterdag en van 9:00 tot 16:00 uur op zondag om geld te wisselen. Met name in Willemstad en op de luchthaven zijn voldoende geldautomaten te vinden waar je met de gangbare Nederlandse bankpassen geld kunt opnemen. Hiervoor wordt, afhankelijk van de bank, wel een toeslag van enkele euro’s in rekening gebracht.

Pinnen op Curacao

Het is in steeds meer winkels en supermartkten bovendien mogelijk om je boodschappen te ‘pinnen’. Ook worden creditcards veelal geaccepteerd.


Bestel nu de nummer 1 reisgids van Nederland en ontvang er voor slechts € 3,- een gedetailleerde wegenkaart bij! Gratis morgen bezorgd!