• NL817411513B01
  • (+31)(0)20 60 60 700

Elektriciteit en drinkwater op Curacao

elektriciteit en drinkwater op Curaçao

Veel mensen die voor het eerst op vakantie naar Curaçao gaan vragen ons hoe het zit met elektriciteit en drinkwater op Curaçao. Kun je bijvoorbeeld gewoon je telefoonoplader in het stopcontact steken of heb je hier een verloopstekker voor nodig? En is het drinkwater op Curaçao schoon genoeg en kun je dus gewoon uit de kraan drinken? Onderstaand vind je onze antwoorden.

Elektriciteit

De netspanning op Curacao bedraagt 110-130V/50Hz, hoewel veel hotels en sommige appartementen 220 volt hebben. Elektrische apparaten met een knopje voor dubbele voltage kunnen na instelling worden aangesloten. Aangezien de 110V-stopcontacten volgens het Amerikaanse model zijn, is hiervoor meestal een verloopstekker of adapter nodig. Deze zijn op het eiland in Willemstad in een paar elektronikawinkels te koop. Wil je het zekere voor het onzekere nemen vraag dan bij je hotel of appartement na of je onze Europese stekkers daar zonder verloopstekker kunt aansluiten op het stopcontact.

Drinkwater

Op Curacao wordt het zeewater in een uniek en kostbaar proces gezuiverd. Dit resulteert in uitstekend drinkbaar leidingwater, dat bekend staat als het schoonste water van het Caribische gebied. Gesleep met flessen mineraalwater is hier dus niet nodig!


Aanbevolen

Hoewel de meeste grote hotels en sommige appartementen voorzien zijn van Europese stopcontacten kan het handig zijn om voor de zekerheid een reisstekker mee te nemen. Je weet dan zeker dat je jouw apparatuur op vakantie gewoon kunt aansluiten.

Bestel nu de nummer 1 reisgids van Nederland en ontvang er voor slechts € 3,- een gedetailleerde wegenkaart bij! Gratis morgen bezorgd!