• NL817411513B01
  • (+31)(0)20 60 60 700

Beste periode om naar Curacao te gaan

Wat is nou de beste periode om op vakantie naar Curacao te gaan? Eigenlijk is er geen verkeerde periode om naar Curacao te gaan, maar als je enigszins de keuze hebt kan het een aanvulling zijn om met onderstaande onderdelen rekening te houden alvorens je je reis naar dit tropische eiland boekt.

Weer en klimaat op Curaçao

Doordat Curaçao relatief dichtbij de evenaar ligt wordt het al vroeg donker, de zon gaat rond zeven uur ‘s avonds onder en komt rond dezelfde tijd in de ochtend weer op.

Gemiddelde temperatuur op Curaçao – tropisch klimaat

Het klimaat van Curaçao laat zich het beste omschrijven als tropisch; gedurende het hele jaar komt de temperatuur overdag niet onder de 28 graden en koelt het ’s nachts niet verder af dan tot een graad of 25. Maximale temperaturen liggen tussen de 30 graden in het voorjaar tot 35 graden in het najaar. Ook het zeewater heeft een zeer aangename gemiddelde temperatuur van zo’n 28 graden.

gemiddelde-temperatuur-tabel-curacao

Regenseizoen

Het najaar staat in het teken van het regenseizoen. Dit loopt van oktober tot en met januari en wordt gekenmerkt door korte tropische regenbuien en wat meer bewolking, dus laat je niet bang maken door het gemiddeld aantal regendagen in de onderstaande tabel. De vochtigheidsgraad stijgt echter al vanaf augustus, wat soms behoorlijk benauwd kan aanvoelen. De zon schijnt echter nog vaak genoeg en het is mede door de verkoelende passaatwind dus ook in deze periode heerlijk vertoeven op Curaçao.

jaarlijkse-neerslag-tabel-curacao

Orkanen?

Curaçao ligt buiten het orkaan gebied. Vandaar ook de naam Benedenwindse eilanden Er zal dus op Curaçao geen orkaan over komen. Het orkaan seizoen loopt ongeveer van  juli tot en met november. In deze periode kan de zee wat onrustiger zijn en kan het iets harder waaien dan gemiddeld. Maar doorgaans zal je hier niet veel van merken tijdens je vakantie op Curaçao.

Feestdagen

De beste periode om naar Curaçao te gaan hangt niet alleen van het weer af. Zo kent Curaçao een aantal feestdagen, waar – als je de keuze hebt – het zeker de moeite waard is om bij te zijn. Een compleet overzicht hiervan vind je binnenkort op deze website!.


Goedkope vluchten naar Curaçao

Skyscanner vergelijkt en combineert vluchten van verschillende maatschappijen. Dit leidt vaak tot gunstige tarieven!

Bestel nu de nummer 1 reisgids van Nederland en ontvang er voor slechts € 3,- een gedetailleerde wegenkaart bij! Gratis morgen bezorgd!