• NL817411513B01
  • (+31)(0)20 60 60 700

Algemene informatie over Curacao

informatie over Curaçao

Curaçao, een van de voormalige Nederlandse Antillen en tegenwoordig een zelfstandig land in de Caribische Zee. Curaçao is niet alleen geschikt voor strandvakanties, het heeft veel meer te bieden en is dan ook een veelzijdig en interessant eiland om te bezoeken. Hieronder volgt algemene informatie over Curaçao

Rijke historie van Curaçao

Al aan het eind van de 15e eeuw is Curaçao ontdekt. Aanvankelijk waren het de Spanjaarden die over het eiland heersten. Tot in 1634 de Nederlanders het eiland veroverden. Daarna heeft Engeland ook nog over Curaçao geheerst, maar vanaf 1815 was het definitief een onderdeel van het Koninkrijk der Nederlanden. Binnenkort vormt Curaçao een onafhankelijk onderdeel van het Nederlands Koninkrijk.

Door de jaren heen hebben er verschillende volkeren op het eiland gewoond, en zodoende is uit meer dan maar liefst 65 nationaliteiten een geheel nieuwe cultuur ontstaan.

De Curaçaoënaars hebben ook een eigen taal ontwikkeld: het Papiaments. Voor de eilandbewoners is dit in onderlinge communicatie de voornaamste voertaal. Iedereen spreekt echter over het algemeen ook prima Nederlands en/of Engels.

Algemene informatie over Curaçao

Wie Curaçao zegt, denkt natuurlijk onmiddellijk aan paradijselijke stranden, een stralende zon en helderblauw water. Dat heeft Curaçao inderdaad in overvloed te bieden. Er zijn maar liefst meer dan 35 stranden, uiteenlopend van toeristisch en gezellig tot pittoresk en rustig.

Curaçao is met een lengte van 65 kilometer en een gemiddelde breedte van 10 kilometer het grootste van de benedenwindse eilanden.

De rijke cultuur komt tot uiting in de historische straatjes van Willemstad en de indrukwekkende musea. Maar ook op straat weerspiegelt de bevolking de rijke culturele geschiedenis van het eiland.

De natuur is zeer divers, van dichtbegroeide heuvels tot maanlandschapachtige vlaktes van kalkgesteente. Ook is het niet vreemd als je loslopende geiten tegenkomt of een stel leguanen elkaar ziet achtervolgen.

Ook de wereld onder water is in één woord overweldigend te noemen. Zowel voor duikers als snorkelaars is er voldoende te zien onder water: veel verschillende tropische vissen en schitterend koraal bepalen het beeld. Wie naar Curaçao gaat moet absoluut zijn snorkelset meenemen!

Ligging van Curaçao

Curaçao ligt in het zuidwestelijke deel van het Caribische gebied, zo’n 70 km ten noorden van Venezuela. Vanaf Amsterdam is het circa negen uur vliegen.

Bevolking van Curaçao

Op dit moment telt Curaçao 144.000 inwoners. Daarnaast bezoeken jaarlijks enkele honderdduizenden toeristen het eiland. Een groot deel daarvan is uiteraard afkomstig uit Nederland. Maar ook Amerika levert een grote stroom van toeristen, zij arriveren met name per cruiseschip. Het toerisme is voor de lokale bevolking dan ook een belangrijke bron van inkomsten.


Bestel nu de nummer 1 reisgids van Nederland en ontvang er voor slechts € 3,- een gedetailleerde wegenkaart bij! Gratis morgen bezorgd!